Weingut Debus
( ilość produktów: 11 ) Podstawowe wina z winnicy Debus to jakość winogron, z których produkowane są najlepsze wina, pochodzące z najlepszych miejsc.
"Jakość wina ma swoje źródło w winnicy. Oprócz renomy miejsca, która opiera się na czynnikach historycznych, klimatycznych i geologicznych, decydujące znaczenie ma przede wszystkim ściśle zorientowana na jakość uprawa winorośli przez plantatora winorośli, a także przez przemysłową hodowlę owiec (defoliacja strefy winogronowej).
Z naszych różnych winnic otrzymujemy winogrona na
nasze najlepsze wina o lekkostrawnych i naturalnych owocowych aromatach
Dotyczy to również niektórych winnic, z których produkujemy linię "alte Reben".
W uprawie posiadamy najbardziej znane krajowe i międzynarodowe odmiany winogron; opracowane w najbardziej różnorodnych (i) nowoczesnych stylach
Nowoczesna winifikacja i tradycyjne cechy łączą się w naszej ponad 100-letniej sklepionej piwnicy w Gau-Odernheim.
Po delikatnym wytłoczeniu winogrona ulegają dalszemu indywidualnemu rozwojowi. Kontrolowana fermentacja w nowoczesnych zbiornikach ze stali nierdzewnej jest następnie poddawana profesjonalnej winifikacji.
Stała temperatura 12° C gwarantuje optymalne dojrzewanie wina w beczkach, od napełniania zbiorników do butelkowania.
Jakość jest naszym priorytetem!
Oprócz nowoczesnych zbiorników ze stali nierdzewnej, do produkcji wina używamy również beczek barrikowych.
W tych beczkach dojrzewają specjalne odmiany winogron przez krótki lub dłuższy okres czasu.
W zależności od beczki, wina stają się prawdziwymi specjałami, które mogą być tak mocne, a jednocześnie owocowe, jak są pełne i pikantne!
Autochtoniczne i międzynarodowe odmiany winogron dojrzewają zarówno w klasycznym jak i nowoczesnym stylu winiarskim.
Prawie każda odmiana winogron może być degustowana w różnych odmianach lub smakach.
Tradycja łączy się z wiekiem współczesnym:
Tradycja staje się nowoczesna!"